Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten en tapenade van basilicum, krokantje met molsla’

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

6 sint jacobsnootjes

2 dl olijfolie

takje basilicum

Â1/4 mozzarella bufalo

plakje bladerdeeg

busseltje molsla

oregano

zwarte peper

Â1/2 citroen

ansjovisfilet

Rol het bladerdeeg flinterdun uit, bestrijk met olijfolie en oregano en bak het in een oven van 180°C gedurende 5 minuten. Mix de basilicum, reepjes ansjovis, olijfolie, citroensap, mozzarella tot een fijne tapenade. Snij de zeevruchten flinterdun en marineer ze in olijfolie. Strijk de tapenade op een reepje bladerdeeg, plaats enkele blaadjes molsla erop en schik de schijven Sint Jakobsvruchten er bovenop. Werk het gerecht af met oregano en zwarte peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content