Nodig voor vier :
10 verse sint-jakobsschelpen
een handje raketsla
olijfolie van koude persing
een scheutje aceto balsamico (of zachte azijn)
zout en zwarte peper
Versiering :
Wortelballetjes
Het vlees uit de sint-jakobsschelpen halen, de vliesjes en het oranje koraal verwijderen en de nootjes in dunne, ronde plakjes snijden. De schijfjes kort marineren in een mengsel van olijfolie en aceto balsamico. De raketsla in fijne reepjes snijden. De plakjes sint-jakobsschelpen over vier borden verdelen en kruiden met zout en zwarte peper uit de molen. De raketsla toevoegen en een dun straaltje olijfolie rond de kompositie gieten. De borden koud wegzetten. Ondertussen met een speciaal mesje knikkers uit een flinke wortel steken. Deze beetgaar koken en verfrissen onder koud water. De borden versieren met wortelballetjes en het voorgerecht opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier