Ingrediënten
- - 8 Sint-Jacobsschelpen
- - 1 limoen
- - 1 soeplepel sojasaus
- - 4 soeplepels olijfolie
- - zout en peper
- - 1/2 venkel
- - 1 groene appel
- - 1 soeplepel met gehakte dille
- - enkele druppels cherryazijn
- - 1 sjalot
- - 4 tomaten
- - 1 takje groene selderij
- - 1 lookteentje
- - 1 dikke snede brood
- - 3 soeplepels aardnoot- of druivenpittenolie
- Snij de sjalot fijn, snij de tomaten en knip het takje groene selderij in stukjes
- Laat de sjalot slinken met 2 soeplepels olijfolie, voer er de groene selderij, de tomaat en het lookteentje aan toe, kruid met peper en zout en laat 30 minuten koken.
- Mix en zeef door de puntzeef. Leg alles in een spuitbus met 1 cartouche.
- Snij de venkel, de niet geschilde groene appel in fijne brunoise en meng met 2 lepels olijfolie, de sojasaus, het sap van een limoen en de dille.
- Snij de snede brood in blokjes en bak ze in een braadpan met 3 soeplepels aardnootolie. Spons goed af.
- Snij de Sint-Jacobsschelpen in carpaccio (niet te fijn) en dresseer dit alles op de borden