Voor 4 personen:
200 gr carpaccio van tonijn
1 roze pompelmoes
1 granny Smith appel
2 blaadjes citroenmelisse
sap van gember (gebruik het sap dat in het zakje van de gemarineerde gember zit)
sésam zaadjes
1/4 avokaat
soja saus
bieslook
koriander
postelein
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees, haal er de segmentjes vruchtvlees uit en snij ze in blokjes, maak ook kleine blokjes van de groene appel. Laat 1 blaadje gelatine weken in koud water, smelt het blaadje in 1/2 dl water en doe er 1/2 dl gembersap bij, laat het vocht opstijven op een koele plaats.
Schik de carpaccio op een bord, smeer de vis met behulp van een borstel in met olijfolie, leg de andere garnituren op : appelblokjes, roze pompelmoes, postelein, avocadoblokjes en korianderblaadjes. Bij het serveren leg er de blokjes gember gelei op en de geroosterde sesamzaadjes. Doe er druppels sojasaus bij en werk af met de gehakte citroenmelisse.
Recept: Yves Mattagne
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier