Carpaccio van rode biet met tartaar van kreeft en sint-jacobsnoot

© Getty
Voor 4 personen
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 1 kreeft (700 g)
  • 1 grote rode biet
  • 80 g jonge, rode bladspinazie
  • olijfolie
  • scheutje truffelolie
  • stengels bieslook
  • zeste van 1 onbespoten citroen
  • 2 pijpuitjes
  • 1 gekonfijte tomaat
  • 2 l stevig gekruide court-bouillon
  • peper en zout
  • 1 el geklaarde boter
Bereiding
  1. Kook de rode biet zonder te schillen in gezouten water met tuinkruiden en een scheutje olie. Laat afkoelen, schil en snij in dunne plakjes. Marineer deze in een mengeling van olijfolie, een weinig truffelolie, citroenzeste, peper en zout.
  2. Breng de court-bouillon aan de kook en kook de kreeft vier minuten onder deksel. Laat afkoelen, verwijder het pantser, versnij het staartvlees en meng met de fijngesneden pijpuitjes en gekonfijte tomaat. Voeg peper, zout en olijfolie toe.
  3. Kleur de sint-jakobsnootjes kort in een hete pan met geklaarde boter en kruid met peper en zout. Spoel de jonge, rode bladspinazie en meng met versneden bieslook. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels truffelolie. Breng alle elementen samen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content