Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 8 dikke, verse Mechelse asperges
  • een bussel peterselie
  • 2 hardgekookte eieren.

Vinaigrette:

  • 1/4 dl zachte azijn
  • 1/4 dl walnootolie
  • 2/4 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • enkele druppels aceto balsamico

De eieren hard koken, pellen, laten afkoelen en grof hakken. De peterselie wassen, drogen en hakken. De ingrediënten voor de vinaigrette tot een emulsie kloppen. De asperges slieren (schillen) en het houtige onderstuk verwijderen. De asperges met een fileermes of met behulp van een elektrische snijmachine in lange repen snijden. Deze op koude borden leggen. Bestrooien met kruimels hardgekookt ei en met peterselie. Besprenkelen met vinaigrette.

De smaken van rauwe, krokante asperges en het parfum van walnootolie vormen mooie akkoorden.

De eieren hard koken, pellen, laten afkoelen en grof hakken. De peterselie wassen, drogen en hakken. De ingrediënten voor de vinaigrette tot een emulsie kloppen. De asperges slieren (schillen) en het houtige onderstuk verwijderen. De asperges met een fileermes of met behulp van een elektrische snijmachine in lange repen snijden. Deze op koude borden leggen. Bestrooien met kruimels hardgekookt ei en met peterselie. Besprenkelen met vinaigrette.De smaken van rauwe, krokante asperges en het parfum van walnootolie vormen mooie akkoorden.