Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 middelgrote langoustines
  • olijfolie van topkwaliteit
  • peper en zout
  • scheuten van raketsla

Pel de langoustines en gooi de schalen weg (of bewaar ze voor de bereiding van langoustinesoep). Snij de langoustines met een scherp mes in plakjes van ongeveer 3 mm dik. Het vlees zal scheuren, maar dat hoort zo. Schik de langoustines op 4 borden. Besprenkel met olijfolie, kruid licht met peper en zout en werk af met de scheuten. Serveer meteen.

Tip: voor extra feestelijk tintje: kaviaar past hier wonderbaarlijk goed bij.

Pel de langoustines en gooi de schalen weg (of bewaar ze voor de bereiding van langoustinesoep). Snij de langoustines met een scherp mes in plakjes van ongeveer 3 mm dik. Het vlees zal scheuren, maar dat hoort zo. Schik de langoustines op 4 borden. Besprenkel met olijfolie, kruid licht met peper en zout en werk af met de scheuten. Serveer meteen. Tip: voor extra feestelijk tintje: kaviaar past hier wonderbaarlijk goed bij.