Carpaccio van Guilvinec-langoustines met koude aardappelmousse en kaviaar

  • Moeilijkheid

Voor 4:

300 g langoustines

100 g Royal Belgian Caviar (Gold label)

125 g vastkokende aardappelen

25 g melk

40 g room

60 g zure room

1 g gelatine

125 g geklopte room

peper

citroensap

25 g yoghurt

Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal, verdeel in vier porties en plet ze tussen lichtjes ingeoliede plasticfolie. Kook de aardappels gaar, giet af, wrijf door een fijne zeef.

Verwarm de melk, room en zure room en los er de voorgeweekte gelatine in op. Voeg er de aardappelkruim aan toe en roer alles glad met een garde. Laat koud worden en spatel er dan de halfopgeklopte room door. Laat opstijven op een koele plaats.

Mix de yoghurt met wat citroen en doe in een spuitflesje. Bestrijk een bord met de aardappelmousse en schik er de carpaccio op, kruid met olijfolie, peper en zout. Leg er enkele mooie quenelles aardappelmousse bovenop en kaviaar ertussen.

Decoreer met enkele strepen yoghurtsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content