Voor 4:
300 g langoustines
100 g Royal Belgian Caviar (Gold label)
125 g vastkokende aardappelen
25 g melk
40 g room
60 g zure room
1 g gelatine
125 g geklopte room
peper
citroensap
25 g yoghurt
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal, verdeel in vier porties en plet ze tussen lichtjes ingeoliede plasticfolie. Kook de aardappels gaar, giet af, wrijf door een fijne zeef.
Verwarm de melk, room en zure room en los er de voorgeweekte gelatine in op. Voeg er de aardappelkruim aan toe en roer alles glad met een garde. Laat koud worden en spatel er dan de halfopgeklopte room door. Laat opstijven op een koele plaats.
Mix de yoghurt met wat citroen en doe in een spuitflesje. Bestrijk een bord met de aardappelmousse en schik er de carpaccio op, kruid met olijfolie, peper en zout. Leg er enkele mooie quenelles aardappelmousse bovenop en kaviaar ertussen.
Decoreer met enkele strepen yoghurtsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier