Voor 4:

400 g eendenborst

1 onbehandelde sinaasappel

3 el olijfolie

1 tl honing

1 tl szechuanpeper

een snuifje zout

1 rijpe mango

rucola

40 g schilfers pecorino

enkele takjes verse bladpeterselie

Verwijder vet, vel en pezen van de eendenborst. Wikkel in aluminiumfolie en vries in gedurende een kwartiertje. Haal uit het vriesvak en snij het vlees flinterdun met een goed mes of een snijmachine. Snij met een dunschiller zestes uit de schil van de gewassen sinaasappel en blancheer ze enkele minuten. Laat onmiddellijk schrikken en zet apart. Maak een vinaigrette van olijfolie, het sap van de sinaasappel, honing, szechuanpeper en een snuifje zout. Schil de mango en snij in dunne partjes.

Schik enkele blaadjes rucola op de borden, en ook de partjes mango en de fijngesneden eendenborst. Werk af met de vinaigrette, schilfers pecorino, sinaasappelzestes en enkele blaadjes gesnipperde peterselie.

Serveer met warm boerenbrood en zoute boter.

Voor 4:400 g eendenborst1 onbehandelde sinaasappel3 el olijfolie1 tl honing1 tl szechuanpepereen snuifje zout1 rijpe mangorucola40 g schilfers pecorinoenkele takjes verse bladpeterselie Verwijder vet, vel en pezen van de eendenborst. Wikkel in aluminiumfolie en vries in gedurende een kwartiertje. Haal uit het vriesvak en snij het vlees flinterdun met een goed mes of een snijmachine. Snij met een dunschiller zestes uit de schil van de gewassen sinaasappel en blancheer ze enkele minuten. Laat onmiddellijk schrikken en zet apart. Maak een vinaigrette van olijfolie, het sap van de sinaasappel, honing, szechuanpeper en een snuifje zout. Schil de mango en snij in dunne partjes. Schik enkele blaadjes rucola op de borden, en ook de partjes mango en de fijngesneden eendenborst. Werk af met de vinaigrette, schilfers pecorino, sinaasappelzestes en enkele blaadjes gesnipperde peterselie.Serveer met warm boerenbrood en zoute boter.