Carpaccio van eend, mango en sinaasappel

© Getty

Serveer deze heerlijke en kleurrijke carpaccio van eend, mango en sinaasappel met warm boerenbrood en zoute boter.

Voor 4 personen
  • 400 g eendenborst
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl szechuanpeper
  • een snuifje zout
  • 1 rijpe mango
  • rucola
  • 40 g schilfers pecorino
  • enkele takjes verse bladpeterselie of rucola
Bereiding
  1. Verwijder vet, vel en pezen van de eendenborst. Wikkel in aluminiumfolie en vries in gedurende een kwartiertje. Haal uit het vriesvak en snijd het vlees flinterdun met een goed mes of een snijmachine.
  2. Snijd met een dunschiller zestes uit de schil van de gewassen sinaasappel en blancheer ze enkele minuten. Laat onmiddellijk schrikken en zet apart.
  3. Maak een vinaigrette van olijfolie, het sap van de sinaasappel, honing, szechuanpeper en een snuifje zout.
  4. Schil de mango en snijd in dunne partjes.
  5. Schik enkele blaadjes rucola op de borden, en ook de partjes mango en de fijngesneden eendenborst. Werk de carpaccio van eend af met de vinaigrette, schilfers pecorino, zeste van sinaasappel en enkele blaadjes gesnipperde peterselie of rucola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content