Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 gram mooi middelgroot eekhoorntjesbrood
  • versgemalen witte peper en fijn zeezout

Voor de vinaigrette:

  • 1,5 dl arachideolie
  • het sap van een halve citroen
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 fijngehakte sjalot
  • peper en zout

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak de paddestoelen schoon, snijd er de ondereinden af en snijd overlangs in plakken van 3 mm. Verdeel over vier koude borden en kruid licht met versgemalen witte peper en fijn zeezout. Lepel er de vinaigrette over en serveer meteen.

Tip: Eekhoorntjesbrood is zeer geschikt om in carpaccio te serveren. Het oogt mooi, is vlezig en heeft een uitgesproken nootachtige smaak.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Maak de paddestoelen schoon, snijd er de ondereinden af en snijd overlangs in plakken van 3 mm. Verdeel over vier koude borden en kruid licht met versgemalen witte peper en fijn zeezout. Lepel er de vinaigrette over en serveer meteen. Tip: Eekhoorntjesbrood is zeer geschikt om in carpaccio te serveren. Het oogt mooi, is vlezig en heeft een uitgesproken nootachtige smaak.