Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dunne courgettes
  • parmezaanschilfers
  • extra vergine olijfolie

Voor de pesto:

  • 25 g ongezouten pistachenoten
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje munt
  • Â1/2 dl olijfolie
  • zout en zwarte peper

Maak eerst de muntpesto: blancheer de pistachenoten 1 minuut in kokend water. Laat even afkoelen en wrijf de schilletjes van de noten. Droog goed af.

Doe de noten in een keukenrobot met de gepelde knoflook, munt en olijfolie. Mix tot een puree en breng op smaak. Was de courgettes en snij ze in dunne plakken (dat kan in de breedte in rondjes, of in de lengte in repen).

Verdeel de courgettes over vier borden en lepel er de pesto over. Werk af met de parmezaan en olijfolie.

Maak eerst de muntpesto: blancheer de pistachenoten 1 minuut in kokend water. Laat even afkoelen en wrijf de schilletjes van de noten. Droog goed af.Doe de noten in een keukenrobot met de gepelde knoflook, munt en olijfolie. Mix tot een puree en breng op smaak. Was de courgettes en snij ze in dunne plakken (dat kan in de breedte in rondjes, of in de lengte in repen).Verdeel de courgettes over vier borden en lepel er de pesto over. Werk af met de parmezaan en olijfolie.