Carpaccio van aubergine met tomaat

© Getty

Voor 2 personen
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • een tiental blaadjes basilicum
  • het sap van een citroen
  • 10 cl olijfolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Was de aubergines. Snijd ze in de lengte in plakken, zonder ze te schillen. Leg de plakken aubergine in het mandje van de stoomkoker en stoom ze gedurende een tiental minuten.
  2. Dompel de tomaten intussen onder in kokend water en pel ze. Verwijder de zaadjes en snijd het vlees in blokjes. Maak het knoflook schoon en hak fijn. Was de blaadjes basilicum en snij ze fijn. Pers de citroen.
  3. Neem de plakjes aubergine uit de stoomkoker en schik ze op twee borden voor het opdienen. Verdeel de stukjes tomaat, het knoflook en het basilicum over de plakken aubergine. Besprenkel met citroensap en olijfolie, breng op smaak met zout en peper en serveer onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content