Carpaccio van ananas en sinaasappelsiroop

Waarom zou je niet kiezen voor een fleurig, gezond en lekker fruitdessert? Zo gemaakt, zo gegeten.

Waarom zou je niet kiezen voor een fleurig, gezond en lekker fruitdessert? Zo gemaakt, zo gegeten.

Voor 4 personen

  • 60 g fijne suiker
  • 60 ml water
  • Jamaicaanse peper
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 kleine ananas
  • 2 el rode bessen
  • 8 aardbeien
  • enkele blaadjes verse munt

Bereiding

1. Maak een siroop van de suiker en het water. Verwarm in een pan tot er een lichtbruine karamel gevormd wordt. Voeg de peper toe en roer goed. Schil de sinaasappel en pureer. Voeg bij de siroop en laat nog even inkoken. Zeef de siroop en zet apart.

2. Schil de ananas en snijd in flinterdunne plakken. Schik op een bord en maak in het midden een bedje van rode bessen en fijngesneden aardbei. Besprenkel met de sinaasappelsiroop en werk af met wat muntblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content