Cappuccino van soep met cacao en koriander

© Getty

Deze hartige soep met cacao en koriander smaakt het best wanneer je ze gewoon uit een kopje drinkt.

Voor 4 personen
  • 100 g preiwit
  • 100 g gepelde ui
  • 100 g geschilde knolselder
  • 100 g geschilde courgette
  • 1 el arachideolie
  • 12 g verse gember
  • 35 g gezouten pindanootjes
  • 25 g amandelpoeder
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 kruidenbuiltje
  • zout
  • peper uit de molen
  • 10 g cacaopoeder (100 %)
  • 1/2 dl room
  • verse korianderblaadjes
Bereiding
  1. Snijd de groenten fijn en was ze. Verwarm de arachideolie, doe de groenten erin en laat ze onder gesloten deksel 10 minuten aanbakken op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
  2. Schil de gember en snijd hem fijn. Voeg de gember samen met de pindanootjes en het amandelpoeder bij de groenten. Blus met de kippenbouillon en doe er het kruidenbuiltje bij. Zet het deksel op de kom en laat een halfuur sudderen.
  3. Verwijder daarna het kruidenbuiltje en voeg de cacao toe. Mix goed voor een smeuïge soep. Doe door de roerzeef en breng op smaak. Heb je de soep liever donkerder, voeg dan extra cacao toe.
  4. Zet de kom opnieuw op het vuur, zodat je de soep makkelijk kunt afschuimen. Klop intussen de room met wat peper en zout.
  5. Serveer de soep met cacao in warme kopjes, giet er een vleugje room op en versier dat met een korianderblaadje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content