Cappuccino van roquette met aardappelcroutons

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

2 el boter

1 ui

1 teen knoflook

400 gram kruimige aardappelen

6 dl groentebouillon

100 gram jonge spinazie

100 gram roquette

1 dl room

1 dl melk

enkele blaadjes roquette

paprika

Voor de croutons:

200 gram vastkokende aardappelen

1 el olijfolie

1/4 theelepel paprika

1/4 theelepel komijn

zout en peper

Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, knoflook en aardappelen vijf minuten zonder kleuren. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen gaar. Neem de pan van het vuur, voeg de spinazie en roquette toe en laat enkele minuten staan met het deksel op de pan. Voeg dan de room en melk toe en pureer de soep. Kruid met zout en peper en hou de soep warm. Schil de aardappelen voor de croutons en snij ze in kleine blokjes. Meng de blokjes met de olijfolie, specerijen, zout en peper. Bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze mooi gekleurd en krokant zijn. Laat de soep vlak voor het opdienen schuimen met de staafmixer en dien ze warm of koud op met enkele blaadjes roquette en de croutons. Werk af met paprika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content