Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 g netto pompoen (het liefst butternut)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 tomaat
  • 15 saffraandraadjes
  • extra vierge olijfolie
  • 5 Ã 6 dl kippenbouillon

Laat de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig worden. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en de gepelde en gesneden tomaat toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de saffraan en de warme bouillon toe. Breng op smaak met zout en laat 15-20 minuten koken.

Mix de soep en doe ze daarna door een zeef (facultatief). Dien op in een glas met een laagje schuim van koude melk (een klein beetje melk met grote snelheid gemixt).

Laat de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig worden. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en de gepelde en gesneden tomaat toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de saffraan en de warme bouillon toe. Breng op smaak met zout en laat 15-20 minuten koken.Mix de soep en doe ze daarna door een zeef (facultatief). Dien op in een glas met een laagje schuim van koude melk (een klein beetje melk met grote snelheid gemixt).