Cappuccino van champignons met koriander en champignonpoeder

© Getty
Voor 4 personen
  • 30 g witte champignons (voor het champignonpoeder)
  • 2 dl room
  • peper
  • zout
  • verse koriander
Soep
  • 500 g champignons
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 fijngehakte knoflooktenen
  • boter
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 takjes tijm
  • peper
  • zout
  • versgeraspte nootmuskaat
Bereiding
  1. Maak eerst het champignonpoeder. Snij de champignons in flinterdunne plakken en verdeel over bakpapier op een bakplaat. Droog 2 uur in een oven van 100°C. De champignons moeten krokant zijn. Haal uit de oven en mix tot een fijn poeder.
  2. Snij voor de soep de champignons in vieren en stoof ze licht in boter, samen met de ui en de knoflook. Voeg de gevogeltebouillon, het citroensap en de tijm toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op hoog vuur. Verwijder de tijm en mix tot een dikke bruine soep.
  3. Klop de room halfstijf en kruid licht met peper en zout. Serveer de cappuccino van champignons in individuele kommetjes en lepel de room erop. Werk af met verse koriander en champignonpoeder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content