Voor 4:

30 g witte champignons (voor het champignonpoeder)

2 dl room

peper en zout

verse korianderblaadjes

Voor de soep:

500 g champignons

1 fijngesneden ui

3 fijngehakte knoflooktenen

boter

6 dl gevogeltebouillon

het sap van 1/2 citroen

2 takken tijm

peper en zout

versgeraspte nootmuskaat

Maak eerst het champignonpoeder. Snij de champignons in flinterdunne plakken en verdeel over bakpapier op een bakplaat. Droog 2 uur in een oven van 100°C. De champignons moeten krokant zijn. Haal uit de oven en mix tot een fijn poeder.

Snij voor de soep de champignons in vieren en stoof ze licht in boter, samen met de ui en de knoflook. Voeg de gevogeltebouillon, het citroensap en de tijm toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op hoog vuur. Verwijder de tijm en mix tot een dikke bruine soep.

Klop de room halfstijf en kruid licht met peper en zout. Serveer de soep in individuele kommetjes en lepel de room erop. Werk af met verse koriander en champignonpoeder.

Voor 4: 30 g witte champignons (voor het champignonpoeder)2 dl roompeper en zoutverse korianderblaadjesVoor de soep:500 g champignons1 fijngesneden ui3 fijngehakte knoflooktenenboter6 dl gevogeltebouillonhet sap van 1/2 citroen2 takken tijmpeper en zoutversgeraspte nootmuskaatMaak eerst het champignonpoeder. Snij de champignons in flinterdunne plakken en verdeel over bakpapier op een bakplaat. Droog 2 uur in een oven van 100°C. De champignons moeten krokant zijn. Haal uit de oven en mix tot een fijn poeder.Snij voor de soep de champignons in vieren en stoof ze licht in boter, samen met de ui en de knoflook. Voeg de gevogeltebouillon, het citroensap en de tijm toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op hoog vuur. Verwijder de tijm en mix tot een dikke bruine soep.Klop de room halfstijf en kruid licht met peper en zout. Serveer de soep in individuele kommetjes en lepel de room erop. Werk af met verse koriander en champignonpoeder.