Voor 4:
4 rogfilets van 120 g
4 verse paddestoelen per persoon
Enkele morieljes
Lookpasta
Â1/2 koffielepel citroensap
Blanke kippenfond
Aardappelpuree afgewerkt met melk, olijfolie
Truffelolie en truffelpasta
Maak een fijne brunoise van de champignons en stoof ze op hevig vuur in geklaarde boter, doe er citroensap en lookpasta bij, blus met kippenfond, peper en zout en afkoelen.
Paddestoelenfarce in rogfilet rollen met velkant naar binnen, boter op smeren en bakken in oven
Groenten naar keuze blancheren en opbakken (hier snijbonen, tomaatÂ……)
Warme puree op bord schikken, groenten er op en vis schuin er tegen leggen.
Voor de saus de pan van groenten deglaceren met shojusaus en gehakte sjalotten bijdoen, zeven, klontje boter en truffelpasta en truffelolie toevoegen, saus opmixen en serveren
Jan Hostens, ’t stoveke in Strombeek
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier