Cannelloni met paprikasaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

4 eetlepels olijfolie

200 g Parijse champignons

300 g feta van geitenmelk

2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel fijngehakte salie

2 eetlepels peterselieblaadjes

peper

zout

cannelloni

2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Paprikasaus:

4 rode paprika’s

2 eetlepels olijfolie

1 fijngehakte ui

2 theelepels fijngehakte tijm

2 teentjes knoflook

4 tomaten

1 eetlepel witte-wijnazijn

3 dl groentebouillon

peper

zout

20 g boter

Hak de schoongemaakte champignons fijn en roerbak de paddestoelen in olie tot alle vocht is verdampt. Laat de gehakte champignons afkoelen. Vermeng de feta met de champignons, de geroosterde pijnboompitten, de peterselie en de salie. Dit doe je best met behulp van een foodprocessor. Kruid naar smaak met peper en zout. Vul de pijpjes cannelloni met het mengsel. Verwarm de saus en schep enkele lepels in een ingevette ovenschaal. Schik de gevulde cannelloni in de schaal en giet er de rest van de saus over. Bestrooi met geraspte kaas, dek de schaal af en zet alles 20 minuten in een voorverwarmde oven (180° C).

Bereid de saus als volgt: grilleer de paprika’s 15 minuten onder een hete grill en keer ze regelmatig, tot het vel aan alle kanten blaren vormt. Laat ze afkoelen en pel ze. Verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui met de tijm tot de ui glazig is. Voeg het fijngehakt knoflook toe en bak nog 1 Ã 2 minuten. Voeg de grof gesneden tomaten, azijn, bouillon, peper en zout toe en kook tot de tomaten zacht zijn en uit elkaar vallen. Doe de paprika in de tomatensaus en haal alles door een draaizeef. Doe de saus in een pan, breng aan de kook en laat de saus koken tot ze de gewenste dikte heeft. Neem de pan van het vuur en klop klontjes koude boter door de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content