Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 bloedworst
  • 1 Cox Orange-appel
  • 1 blad gelatine, in koud water geweekt
  • 1 sjalot, boter
  • 1/2 kl suiker
  • zout, 2 kruidnagels
  • 4 sneetjes stokbrood

Centrifugeer de Cox Orange, verwarm het sap en los er het blaadje gelatine in op. Mix, zeef en zet in de koelkast om tot gelei te laten opstijven. Smoor de fijngesneden sjalot met de kruidnagel in boter op laag vuur onder deksel gedurende 10 minuten. Voeg de suiker toe en laat nog 10 minuten konfijten. Kruid met peper en zout. Verwijder de kruidnagels en laat de confit afkoelen.

Rooster de sneetjes stokbrood. Snij de bloedworst in schijfjes en bak ze zacht in wat boter. Leg op de canapés een beetje confit, een schijfje bloedworst en bovenop een stukje appelgelei.

Centrifugeer de Cox Orange, verwarm het sap en los er het blaadje gelatine in op. Mix, zeef en zet in de koelkast om tot gelei te laten opstijven. Smoor de fijngesneden sjalot met de kruidnagel in boter op laag vuur onder deksel gedurende 10 minuten. Voeg de suiker toe en laat nog 10 minuten konfijten. Kruid met peper en zout. Verwijder de kruidnagels en laat de confit afkoelen.Rooster de sneetjes stokbrood. Snij de bloedworst in schijfjes en bak ze zacht in wat boter. Leg op de canapés een beetje confit, een schijfje bloedworst en bovenop een stukje appelgelei.