
Calzone
Bij een calzone zit de vulling tussen de dichtgeklapte bodem van een pizza.
Voor 8:
1 1/2 kopje geraspte kaas met pittige smaak
200 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 kopje gesnipperde salami (niet té pikant)
1/4 kopje fijngesnipperd basilicum
1 portie snel pizzadeeg (zie recept)
1 ei, geklopt
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Meng de kaas, de gehalveerde tomaatjes, de salami en het basilicum in een kom. Voeg peper en zout toe naar wens.
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Druk of rol op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak elk deel uit tot een rondje van ca. 1/2 cm dik.
Leg gelijke hoeveelheden vulling op de ene helft van elk deegrondje. Vouw het deeg dicht en druk de randen aan. Leg op de bakplaten en smeer in met ei.
Bak de calzoni in 10 tot 12 minuutjes knapperig en goudbruin.
Voorbereiding: 20 minuten, in de oven: 10 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier