Calzone met artisjokken en gorgonzola

  • Moeilijkheid

Nodig:

Voor het deeg:

20 g verse gist

snuifje suiker

1 tl zout

400 g wit broodmeel

olijfolie

gedroogde oregano

Voor de vulling:

1 potje artisjokken op olie (280 g)

1 bol mozzarella

1 bakje gemarineerde tomaten

75 g ontpitte groene olijven

150 g gorgonzola met mascarpone

1 pakje fijngehakte basilicum

2 el fijngehakte bladpeterselie

zout en zwarte peper

Verkruimel de gist in een kommetje en voeg de suiker en 2,5 dl lauw water toe. Roer en laat 10 minuten rusten tot de gist begint te schuimen. Voeg het zout en 1/3 van de bloem toe, en roer tot een homogene massa. Leg het deeg op een met meel bestoven werkvlak en kneed beetje bij beetje de rest van het meel erdoor. Kneed het deeg nog een tiental minuten. Doe het dan in een ingevette kom en leg er een vochtige doek over. Laat het deeg op een warme plaats rusten tot het verdubbeld is in volume.

Bereid intussen de vulling: snij de mozzarella in kleine stukjes, de tomaten in reepjes, de olijven in ringetjes en verkruimel de gorgonzola. Meng alle ingrediënten en voeg de kruiden toe. Kruid met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 250°C. Duw het deeg in met de hand om de lucht eruit te laten en kneed het nogmaals kort (2 min.). Verdeel het deeg in vier en rol elk deel met een deegroller uit tot een cirkel van een 1/2 cm dik. Verdeel de vulling over de helften van de vier deegcirkels, maar laat een rand van 2 cm vrij. Vouw de andere deeghelften over de vulling en knijp de randen dicht. Leg de calzoni op ingevette bakplaten, bestrijk ze met olijfolie en besprenkel ze met oregano. Bak de calzoni 10 à 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content