Calamaris in tomatensaus

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

500 g calamaris (inktvis)

olijfolie

paprikapoeder

2 teentjes knoflook

1 soeplepel gehakte peterselie

4 nestjes zwarte deegwaren (pasta gemaakt met de inkt van inktvis)

Saus :

4 tomaten

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, huid en zaden verwijderen. Het vlees grof snijden. Een weinig olie verwarmen in een pan, de tomaten toevoegen, kruiden met zout en peper en onder gesloten deksel tot saus koken. De calamaris schoonmaken en in ringen snijden. Een scheut olie in een bakpan opwarmen. De fijngehakte knoflook en de ringen calamaris toevoegen. Kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Water met een snuif zout aan de kook brengen en de pasta beetgaar koken. Het water afgieten, de pasta laten uitlekken en over borden verdelen. De ringen van de calamaris en tomatensaus toevoegen en versieren met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content