Voor 4 tot 6 personen:
1,5 dl Corsicaanse olijfolie AOC
1 Erbosu-kaas
150 gr Pancetta (Ventrèche) in dunne sneden
1 koffielepel zout
1 zakje gist
250 gr tarwebloem
4 eieren
Verwarm de oven voor op 190 °C (thermostaat 6/7)
Boter een cakevorm in. Snijd de helft van de hoeveelheid Pancetta in kleine stukjes. Doe de olie, eieren, bloem, het gist en het zout in een grote kom en meng grondig.
Voeg aan dit mengsel de in stukjes gesneden Pancetta toe en daarna de Erbosu-kaas zonder hem te klein te verbrokkelen, in het mengsel moeten er nog brokjes Erbosu zitten. Beleg de cakevorm met dunne sneden Pancetta (de bodem en de zijkanten)
Giet het cakemengsel in de vorm en zet het 45 minuten in de oven.
Opdienen met een groene salade met trostomaten die smaakvoller zijn dan gewone tomaten. Versieren kan met kerstomaatjes.
Een kleine tip: gebruik voor dit gerecht een ronde Pancetta, de ronde sneetjes aan de zijkant van de cakevorm geven een “escargot”-effect dat uw tafelgenoten zeker zullen appreciëren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier