Cake met chocolade-ijs, sinaasappel en pecannoten

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 plakken cake

2 dl versgeperst sinaasappelsap

4 el pecannoten

verse munt

eventueel frambozencoulis

Voor het chocolade-ijs:

5 dl volle melk

1 vanillepeul

50 g cacaopoeder

5 eierdooiers

165 g suiker

5 dl room

Breng de melk met de opengesneden vanillepeul en het cacaopoeder aan de kook. Roer de eierdooiers los met de suiker. Giet een deel van de kokende melk op het suikermengsel. Roer goed door elkaar en giet bij de rest van de melk.

Roer op zacht vuur tot een glad gebonden saus en roer van het vuur verder koud. Voeg de room toe en zet koud weg. Laat een nacht rijpen, haal er de vanillepeul uit en draai er ijs van.

Drenk de plakken cake in het sinaasappelsap en schik op de borden. Leg er een bol ijs op. Hak de pecannoten grof en strooi over het ijs. Versier met munt en eventueel een streep frambozencoulis.

Tip: eventueel kan men vlak voor het ijsdraaien chocoladeschilfers toevoegen aan het mengsel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content