Cake met cervelaatworst
Voor 8 tot 10:
Voor 8 tot 10:
150 g sneetjes gerookte nootham in schijfjes van 3 mm
4 eieren
300 g bloem
10 g bakpoeder
10 cl melk
15 cl room
1 snuifje zout
100 g gepelde pistachenoten
1 à 2 cervelaatworsten of kookworsten
Snij de gerookte ham in sneden en bak ze gedurende 3 à 4 minuten in een antikleefpan. Leg ze op een stuk keukenpapier. Klop de eieren tot een omelet en voeg de bloem en het bakpoeder toe. Doe er daarna melk en room bij. Bestrooi lichtjes met zout. Meng de ham en de pistachenoten eronder.
Doe de helft van dit vrij vloeibare deegmengsel in een beboterde cakevorm. Leg er de cervelaat- of kookworst op. Voeg vervolgens de rest van het deeg toe en laat het 45 min. rijzen op kamertemperatuur. Zet nadien gedurende 45 min. in een oven van 190°C. Haal uit de vorm en laat rusten. Dien op met een slaatje van het seizoen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier