Nodig voor 4:
6 à 8 grote kroppen witloof
1 prei
200 g gerookte zalm
50 g gepelde grijze garnalen
200 g Philadelphia-kaas
3 el gehakte dille
2 el citroensap
1 dl room
2 appels
1 klontje bruine suiker
een snuifje curry
Saus:
1,5 dl yoghurt
1,5 dl zure room
peper en zout
aceto balsamico
De zalmmousse een dag op voorhand bereiden: mix de zalm en de garnalen, voeg Philadelphia-kaas toe, gehakte dille, citroensap, room, peper en zout. Het mengsel een nacht laten opstijven in de koelkast. De dag zelf brengt men water met citroensap en zout aan de kook. Snijd de grote witloofbladeren los, blancheer ze in kokend water, koel kort af in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de prei met een gedeelte van het groen in lange repen van 4 tot 5 mm breed. Gebruik 4 tot 5 repen per buideltje. Blancheer de prei en verfris. Vorm de buideltjes: schik 6 tot 8 blaadjes witloof met de onderkant in een ronde vorm. Verdeel de zalmmousse, plooi de witloofblaadjes dicht en maak de buideltjes dicht met preilintjes. Schil de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak deze in boter met een weinig citroensap, curry en bruine suiker. Maak een saus van de yoghurt en de zure room, zwarte peper, zout en wat aceto balsamico. Schik in het midden van het bord 1 of 2 buideltjes, giet wat saus errond en strooi de blokjes appel in een cirkel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier