Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de bouillon:

  • 1,2 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 steranijs
  • 2 kardemompeulen
  • 1 eetlepel verse gember, geschild en in julienne
  • 100 g sobanoedels
  • 250 g verse kastanjechampignons en enoki-paddenstoelen (of paddenstoelen naar eigen keuze)

Voor de bowl:

  • 75 g rode-koolbladeren, in fijne stukjes gescheurd
  • 150 g wortels, geschild
  • 75 g savooiekool, in fijne stukjes gescheurd
  • 75 g sugar snaps
  • 90 g taugé, gewassen
  • sap van 1 limoen
  • tamari, naar smaak
  • verse korianderblaadjes
  • 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd en in dunne ringetjes (naar keuze)
  • gemengde sesamzaadjes
  • limoenpartjes

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de noedels en champignons, in een grote pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager, voeg de sobanoedels en champignons toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn.
  2. Verdeel het mengsel over vier kommen; je kunt, als je wilt, de kardemompeulen en steranijs verwijderen.
  3. Voeg nu de groenten toe: maak stapeltjes van de verschillende groenten langs de rand van de kom.
  4. Voeg dan een beetje limoensap, tamari, wat korianderblaadjes, chilipeperringetjes (naar keuze), sesamzaadjes en limoenpartjes toe. Serveer de buddha bowls met eetstokjes en een lepel voor de bouillon. Geef er nog wat extra tamari bij, naar smaak.

Uit:De Yogakeuken, Kimberly Parsons (Spectrum, 24,99 €)

Voor 4 personenVoor de bouillon:Voor de bowl: