Bruschette met caponata, sardines en chorizo

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 aubergine

5 el olijfolie

1 rode ui

2 stengels groene selderij

50 g ontpitte groene olijven

1 el kappers

2 el gele rozijnen

2 dl tomatenpassata

1 dl balsamico- of sherryazijn

2 el suiker

4 dikke sneden zuurdesembrood

1 dikke teen knoflook

8 sardinefilets

12-16 plakjes chorizo

2 el fijngehakt basilicum

peper en zout

Snij de aubergine in blokjes en bak in 2 eetlepels olijfolie. Haal uit de pan en hou opzij. Hak de ui en selderij fijn en fruit in 1 eetlepel olijfolie. Doe bij de aubergine.

Hak de olijven grof en voeg samen met de kappers en rozijnen toe aan de aubergine. Doe de passata in dezelfde pan waarin u de groenten gebakken hebt. Breng aan de kook en voeg de azijn en suiker toe. Roer tot de suiker smelt en laat kort inkoken. Roer door de groenten en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

Rooster het brood en wrijf aan één kant in met de gehalveerde teen knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de sardinefilets op het vel gaar. Bak de chorizo krokant in de resterende olijfolie.

Roer het basilicum vlak voor het serveren door de caponata en verdeel deze over de bruschette. Leg er de sardinefilets op en werk af met chorizo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content