Bruschetta met tomaat en aubergine

Bruschetta met tomaat en aubergine
Voor 4
  • 1 wit stokbrood
  • 2 + 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 grote rijpe trostomaten
  • 0,5 dl room
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 kl fijne suiker
  • blaadjes basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
Bereiding
  1. Snij de aubergine overlangs in tweeĆ«n. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster ca. 20 minuten in de oven op 220Ā°C. Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en stoof kort aan in olijfolie. Mix glad met 0,5 dl room, enkele blaadjes basilicum en wat citroensap.
  2. Ontpit en ontvel de tomaten, snij in blokjes. Meng met enkele blaadjes fijngesneden basilicum, rodewijnazijn, suiker, wat olijfolie, peper en zout.
  3. Snij het stokbrood in schuine dikke plakken. Prak de knoflook met wat olijfolie in de vijzel. Wrijf het brood in en rooster op de barbecue of in de grillpan.
  4. Serveer de helft van de broodjes met het tomatenmengsel, de andere helft met aubergine. Werk de auberginebruschetta af met geroosterde pijnboompitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content