Bruschetta met sint-jakobsnoot, kervelwortel en avocado
Voor 4:
Voor 4:
Deeg:
250 g bloem, 50 g melk
50 g water, 40 g gist
6 g zout, snuif suiker
scheutje olijfolie
AvocadocrĆØme:
1 avocado, 1 dl room
1/2 blaadje gelatine
1/2 citroen, 1/2 dl sushiazijn
Kervelwortel:
2 stuks kervelwortel
Sushiazijn, olijfolie
Sint-jakobsnoten:
8 sint-jakobsschelpdieren
olijfolie, citroensap
En verder:
jonge raketsla
Deeg: verwarm melk en water, en los de gist op. Giet het mengsel bij de bloem en voeg de overige ingrediĆ«nten toe. Kneed met een deegmenger tot een stevig deeg. Rol uit tot een dikte van ca.1/2 cm. Doorprik met een vork. Laat rijzen tot ongeveer 1 cm. Bak in een voorverwarmde oven van 220Ā°C. Besprenkel met een weinig olijfolie en fleur de sel.
AvocadocrĆØme: verwarm de lauwe room en los het geweekte blaadje gelatine op. Mix met de overige ingrediĆ«nten in de blender en verfris met sushiazijn en citroensap.
Snij met een mandoline de kervelwortel in flinterdunne plakjes. Marineer in olijfolie en sushiazijn.
Snij de jakobsvruchten in dunne plakjes. Marineer in olijfolie met citroensap, fleur de sel en peper.
Snij de bruschetta in gelijke repen (even lang en breed als de sint-jakobsvruchten). Bespuit met avocadocrĆØme. Schik de plakjes jakobsnoot op de crĆØme. Werk af met kervelwortel en raketsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier