Bruschetta met ham en mozzarella

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een bruchettaparty is een prijsvriendelijke manier om vrienden informeel te ontvangen.

Voor 2 personen

1 ciabattabroodje

1 teentje knoflook

1 blikje tomatenpuree

2 vrij dikke plakken rauwe ham

1 bolletje mozzarella

peper

zout

Bereiding

1. Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en rooster elke helft knapperig (in de broodrooster of onder de ovengrill). Wrijf elk stuk brood aan weerszijden in met het knoflookteentje. Kruid met peper en zout en smeer elk stuk in met tomatenpuree.

2. Leg een plak ham op de tomatenpuree en schik er telkens drie plakjes mozzarella op.

3. Plaats de broodjes in een voorverwarmde oven (200 °C) en laat de kaas smelten gedurende 5 minuten. Versier met blaadjes shiso, fijngesnipperde basilicum, tijm of oregano.

Ciabattabrood, knoflook, peper en zout vormen altijd de basis van bruschetta’s. Voor het beleg kun je echter vrijuit kiezen uit diverse combinaties. Probeer zeker deze uit:

  • pesto + plakjes champignon + ham + mozzarella
  • geitenkaas vermengd met wat mascarpone + gedroogde tomaat + olijven
  • olijventapenade + reepjes gemarineerde paprika + ansjovis

Een bruschettaparty is een prijsvriendelijke manier om vrienden informeel te ontvangen.

Reken 4 bruschetta’s (met gevarieerd beleg) per persoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content