Voor 4:
Voor het deeg:
150 g bloem
snuif zout
75 g koude boter
raspsel van 1 limoen
25 g poedersuiker
2 eierdooiers
1 losgeklopt ei
Voor de vulling:
10 rijpe passievruchten
sap van 1 limoen
4 eieren
100 g suiker
1,5 dl kokosmelk
poedersuiker
Zeef bloem en zout in een kom. Wrijf er de boter in blokjes onder tot het mengsel op broodkruim lijkt. Roer er limoenraspsel, poedersuiker en eierdooiers door en kneed tot een glad deeg (voeg eventueel een scheut water toe).
Wikkel in plasticfolie en zet 1 uur koud weg. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 22 cm mee. Prik het deeg in met een vork en beleg met bakpapier en bonen.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog 10 minuten.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak nog 1 minuut. Herhaal en draai de thermostaat daarna lager tot 150°C.
Halveer 6 passievruchten en zeef de pulp. Meng eieren en suiker. Roer er eerst de kokosmelk en dan het passievruchten- en limoensap door.
Giet in de vorm en zet 30 minuten in de oven tot de vulling nog vloeibaar is in het midden (tijdens het afkoelen stolt de vulling nog).
Laat afkoelen en bestuif de taart royaal met poedersuiker. Brand de suiker met een keukentoorts. Laat de korst afkoelen en herhaal het bestuiven en branden.
Serveer de taart met de overgebleven gehalveerde passievruchten.
Kooktijd: 70′ + 1 uur rusten
Vrij eenvoudig
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier