Broodpudding met rozijnen

© Getty

Een broodpudding maken is de ideale manier om restjes brood te verwerken. In dit traditionele recept worden enkel rozijnen, suiker en een snuifje kaneel toegevoegd aan oudbakken brood dat in melk wordt geweekt.

Broodpudding voor 4 personen:

  • 500 g oudbakken brood (wit en/of bruin, zonder korsten)
  • 1 l melk
  • 85 g suiker
  • 5 el rozijnen (in 5 cl bruine rum geweekt)
  • kaneelpoeder

Bereiding:

1. Trek het brood in stukken en laat weken in de melk. Roer er de suiker onder, voeg de rozijnen toe en kruid met een snuifje kaneelpoeder.

2. Schep de massa in een beboterde bakvorm en zet in een oven van 180 Ā°C. Bak de broodpudding in 45 min. gaar.

3. Bestrijk de broodpudding nadien eventueel met suikerglazuur (poedersuiker losgeklopt in een scheut water).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content