Broodpudding

ba0f3a39c4835bd91a26eb5d3e60b2ff

Wat doe je met broodresten? Bak eens een broodpudding volgens dit super easy recept.

Wat doe je met broodresten? Bak eens een broodpudding volgens dit super easy recept.

Voor 4 personen

300 g brood

1/2 l melk

1 dl room

60 g boter

100 g suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eierdooiers

125 g pecan- of walnoten

een handvol rozijnen, eventueel geweekt in port

100 g gedroogde abrikozen, geweekt en versneden

125 g marsepein, in stukjes

1/2 citroen

1 kl kaneel

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 200 °C.

2. Snijd het brood in stukken. Kook de melk met de suiker en giet over het brood.

3. Meng de room met de dooiers en de vanillesuiker en doe bij de broodmengeling.

4. Roer boter, kaneel, rozijnen, noten, marsepein, abrikozen en zeste van citroen door elkaar en voeg toe aan de broodmengeling.

5. Beboter een bakvorm en vul met beslag. Zet 45 à 60 minuten in de oven op 180 °C.

6. Eet de broodpudding bij voorkeur warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content