Voor 1 Deens broodje:
1 snede eersteklas rogge- of meergranenbrood (2,5 cm dik, met korst)
takjes dille
dille-olijfolie
groene sla
tomaat met smaak
blokje gerookte zalm
limoen
rode ui
bieslook
mierikswortel
kappertjes
löjrom (ingelegde zweedse roze kaviaar van löjavis)
1/2 eierschelp met dooier
Bestrijk het brood met de dille-olijfolie (laat hiervoor 4 delen olie van eerste persing en 1 deel fijngehakte dille gedurende enkele dagen trekken). Beleg het brood met knapperige blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop de stukjes gerookte zalm. Versier met schijven rode ui, gehakte bieslook, kappertjes, een kwartje limoen en wat geraspte mierikswortel. Werk af met een lepel löjrom (of andere viseitjes) en een takje dille. Kruid met ‘fleur de sel’ of grof zeezout en zwarte peper van de molen. Breng als laatste de halve eierschelp met mooi gekleurde dooier aan.
* De dille-olijfolie kan ook worden gebruikt als decoratie van de bordspiegel rond de sandwich.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier