Broodje met Gandaham, Pas de Bleu, peren en sausje van Luikse siroop

Voor 4:

Voor 4:

4 pistolets

4 sneetjes Gandaham

4 sneetjes Pas de Bleu (of andere zachte blauwgeaderde kaas)

1 peer

sap van 1 citroen

enkele blaadjes sla

4 geplette walnoten

2 el geklaarde boter

Sausje:

1 el Luikse siroop

1 el mosterd

1 el rodewijnazijn

1 dl appelsap

2 dl maïsolie

1 mespuntje gemberpoeder

peper en zout

kruidentakje als garnituur

Thuis : Maak eerst de saus. Meng mosterd, siroop, azijn, gemberpoeder, peper en zout in de keukenmachine. Druppel tijdens het malen eerst het appelsap en daarna de olie erbij. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer en besprenkel met citroensap. Snij in 8 stukjes en bak aan in geklaarde boter. Snij het hoedje van de broodjes en hol ze gedeeltelijk uit. Beboter ze en vul ze met achtereenvolgens wat slablaadjes, een sneetje Gandaham, kaas, wat walnoten en stukjes gebakken peer. Zet het hoedje terug. Zet eventueel vast met een prikkertje. Verpak de broodjes in cellofaanpapier en neem mee in de koelbox.

Buiten : Lepel wat saus over de peren en versier het broodje met een kruidentakje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content