Brood met gorgonzola, parmezaankaas en rauwe ham

Voor 1 brood
  • 500 g bloem voor witbrood
  • 300 ml water
  • 20 g boter
  • 7 g zout
  • 6 g droge gist
  • 1 el suiker
  • 200 g gorgonzola (in stukjes)
  • 200 g parmezaankaas (in schilfers)
  • 125 g rauwe ham (in stukken getrokken)
Bereiding
  1. Doe de bloem met het water, de boter, het zout, de gist en de suiker in de keukenrobot en meng op de laagste stand tot een homogeen deeg.
  2. Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand gedurende 10 min. Voeg eventueel wat bloem toe. Het mag niet meer aan de handen kleven en moet glad en elastisch zijn.
  3. Leg het afgedekt met een klamme keukenhanddoek op een warme plaats en laat het gedurende 3 uur rijzen.
  4. Klop het deeg plat en meng de kazen en de ham onder het deeg. Doe het deeg in een bakvorm naar keuze, dek af met een klamme keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rijzen.
  5. Bak nadien het brood gedurende 30 min. op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content