Brochettes van parelhoenborstvlees, gegrild met de bloem van tijm

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 stukken borstvlees (‘suprème’) van parelhoen

8 sneden gekonfijte citroen

8 ansjovisfilets op natuurlijke wijze

4 eetlepels olijfolie

1 rode Spaanse peper

8 olijven

2 mooie stevige vleestomaten of een tiental kerstomaten

Peper en zout

Tijmbloem

Maak de brochetjes klaar (2 kleine of 1 grote per persoon). Voorzie per persoon gemiddeld 1 parelhoensuprème in 6 stukken, met het vel er nog aan.

Achtereenvolgens een stuk parelhoen, citroen (in 2 gesneden), parelhoen, ansjovis, tomaat, olijf, parelhoen.

Schik de brochettes op een schotel, besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper van de molen. Paprika kan worden toegevoegd met de olijfolie maar mag in geen geval mee worden opgediend. Strooi een beetje bloem van tijm.

Laat de brochettes 2 à 3 uur marineren en draai ze geregeld op een volgende zijde zodat het vlees goed doordrenkt is.

Grillen (zonder verbranden) op de barbecue of leg ze op de grill van uw oven en zet deze gedurende 10 minuten in de grillstand.

Suggestie voor groentegarnituur: opdienen met een taboulé met verse munt of een mooie salade van seizoensgroenten, boontjes, tomaten, peulerwten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content