Voor 4:
200 g konijnenlevers
400 g ontbeende konijnenruggen
150 g dungesneden gerookt spek
1 rode en 1 groene paprika
2 uien
Marinade:
1 dl olijfolie
peper en zout
Provençaalse kruiden
paprikakruiden
Tuinbonensaus:
1 kg tuinboontjes
3 dl kippenbouillon
2 dl room
1/2 theelepel bonenkruid
peper en zout
Snijd de filets van konijn in grote dobbelstenen. Wikkel de helft van de levers en het vlees in plakjes spek. Snijd de uien en paprika in stukken. Prik de stukken vlees en groenten afwisselend op de houten pennen. Meng de ingrediÔnten voor de marinade en marineer de spiesjes gedurende minstens een half uur. Bereid de saus: haal de bonen uit de peul en houd er enkele apart. Kook de tuinbonen 15 minuten in de bouillon en de room. Mix en zeef de ingrediÔnten. Breng de saus op smaak met bonenkruid, peper en zout. Laat de brochettes uitlekken en rooster ze boven roodgloeiende houtskool. Serveer de spiesjes met de saus en versier met enkele gekookte bonen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier