Voor 4:

1 kleine broccoli

2 l gevogelte- of groentebouillon

kruidentuil (samengebonden laurierblad met 5 peterseliestengels en 2 takken tijm)

peper en zout

1 dl droge witte wijn

2 eierdooiers

100 g boter (in klontjes)

sap van 1/2 citroen

sap van 1/2 bloedsinaasappel

zeste van 1/2 bloedsinaasappel

4 stukken kabeljauw van 50 g elk

boter

Snij de broccoli in roosjes en kook met de bouillon en de kruidentuil helemaal gaar. Verwijder de kruiden en mix tot een gladde groene soep. Kruid met peper en zout.

Doe de eierdooiers bij de wijn en warm licht op. Klop los en klop er beetje bij beetje de boter onder tot een dikke Hollandse saus. Klop de saus los met het citroen- en sinaasappelsap en werk af met de zeste. Kruid met peper en zout.

Bak de kabeljauw net gaar in boter en leg in het midden van de soep. Nappeer met de Maltaisesaus.

Voor 4: 1 kleine broccoli 2 l gevogelte- of groentebouillonkruidentuil (samengebonden laurierblad met 5 peterseliestengels en 2 takken tijm)peper en zout1 dl droge witte wijn2 eierdooiers100 g boter (in klontjes)sap van 1/2 citroensap van 1/2 bloedsinaasappelzeste van 1/2 bloedsinaasappel4 stukken kabeljauw van 50 g elkboterSnij de broccoli in roosjes en kook met de bouillon en de kruidentuil helemaal gaar. Verwijder de kruiden en mix tot een gladde groene soep. Kruid met peper en zout.Doe de eierdooiers bij de wijn en warm licht op. Klop los en klop er beetje bij beetje de boter onder tot een dikke Hollandse saus. Klop de saus los met het citroen- en sinaasappelsap en werk af met de zeste. Kruid met peper en zout.Bak de kabeljauw net gaar in boter en leg in het midden van de soep. Nappeer met de Maltaisesaus.