Broccolipuree met gebakken spek, champignons en truffelsaus

Voor 4:

Voor 4:

1 broccoli

zout

melk (ca. 1 dl)

50 g boter

nootmuskaat

peper

3 dl bruine fond

250 g Parijse champignons

boter

1 kleine fijngesneden zwarte wintertruffel

4 tot 12 sneden buikspek

Snij de broccoli in roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer met een scheut melk, boter, nootmuskaat en peper en zout.

Breng de fond aan de kook en laat tot de helft inkoken. Snij de champignons in kwarten en bak ze krokant in boter. Voeg de truffel en de champignons toe aan de saus en werk af met een klont boter.

Bak het spek krokant in boter en serveer op de puree. Lepel de saus rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content