Voor 4:

1 kleine broccoli

zout

ongeveer 4 el olijfolie

1 el fijngehakte verse munt

witte peper

12 jakobsschelpen

boter

2 dl amontillado sherry

100 g boter

Snij de broccoli in roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer met een scheut olijfolie, fijngehakte munt en peper en zout. Zorg ervoor dat de puree zo dik mogelijk is.

Bak de jakobsschelpen 3 tot 4 min. langs elke kant in boter, tot ze net gaar zijn, snij ze overlangs in twee. Schik broccolipuree op ene helft en dek af met de andere helft. Dresseer per drie in diepe borden. Kruid licht met peper en zout.

Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de boter toe, laat al roerend smelten en lepel over en rond de jakobsschelpen.

Voor 4: 1 kleine broccolizoutongeveer 4 el olijfolie1 el fijngehakte verse muntwitte peper12 jakobsschelpenboter2 dl amontillado sherry100 g boterSnij de broccoli in roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer met een scheut olijfolie, fijngehakte munt en peper en zout. Zorg ervoor dat de puree zo dik mogelijk is.Bak de jakobsschelpen 3 tot 4 min. langs elke kant in boter, tot ze net gaar zijn, snij ze overlangs in twee. Schik broccolipuree op ene helft en dek af met de andere helft. Dresseer per drie in diepe borden. Kruid licht met peper en zout.Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de boter toe, laat al roerend smelten en lepel over en rond de jakobsschelpen.