Briochebrood met chocolade

  • Moeilijkheid

Briochebrood met chocolade

Voor 1 briochebrood:

2 koffiekoppen tarwebloem

1,5 tl droge gist

1/2 koffiekop warme volle melk

3 el suiker

2 eierdooiers

125 g zachte boter (in stukjes)

125 g donkere chocolade (in stukjes)

Doe de bloem met de gist, de melk, de suiker en de eierdooiers in de keukenrobot. Meng op de laagste stand. Voeg geleidelijk aan de boter toe, tot die helemaal is opgenomen en tot het deeg homogeen en elastisch is.

Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand gedurende 10 min. Voeg eventueel wat bloem toe. Het mag niet meer aan de handen kleven en moet glad en elastisch zijn. Leg het afgedekt met een klamme keukenhanddoek op een warme plaats en laat het gedurende 3 uur rijzen.

Klop het deeg plat en kneed de chocoladestukjes eronder. Doe het in een bakvorm naar keuze, dek af met een klamme keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rijzen. Bak nadien het brood gedurende 30 min. op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content