Brin d’Amour met witloof en roze peper

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 stronken grondwitloof

1 eetlepel gedroogde roze peperbessen

een scheut kruidenlikeur naar keuze

peper en zout

4 spietjes Brin d’Amour

Snijd het witloof grof en stoof kort in boter met roze peperbessen en de kruidenlikeur. Kruid met peper en zout. Schik op de borden en zet er een stuk kaas bij. Werk af met een draai van de pepermolen.

Combinatie

De halfharde Brin d’Amour wordt op Corsica gemaakt van schapenmelk en heeft door zijn rijping met kruidenkorst een uitgesproken lichtzurig en kruidig karakter. Zijn aroma’s doen denken aan rozemarijn, peper, jeneverbes en bonenkruid. In de nasmaak heeft hij zelfs een lichtbittere toets. Dat bitter maar ook de lichtzurige zuivelkant past uitstekend bij kort gestoofd witloof, dat van nature een wat vluchtig karakter heeft. De kruidenlikeur en de roze peper vullen de kruidigheid aan. Eet er een stukje brood bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content