Voor 4:
4 vellen brickdeeg
1 ei malse boter
200 g champignons ‘hoorn des overvloeds’
100 g cantharellen (hanenkam)
1 sjalot, fijngehakt
1 selder
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el gehakte peterselie
4 inox hoorntjes
peper en zout
Reinig de champignons en snijd ze fijn. Was de selder en gebruik enkel de bleke blaadjes voor deze bereiding. Boter de inox hoorntjes in met malse boter, wentel brickdeeg rond de hoorntjes en ‘doreer’ (met losgeklopt eigeel instrijken met behulp van een kwastje). Bak de hoorntjes in een oven van 180° C tot het deeg goudkleurig is. Haal de inoxvormpjes voorzichtig uit de brickhoorntjes. Kleur de boschampignons en de sjalot aan in boter en werk af met de gehakte knoflook, peterselie, peper, zout en selderblaadjes. Vul de brickhoorntjes met deze mengeling.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier