Brick met vlees en auberginekaviaar

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1,5 pak brickdeeg

350 g gehakt (rund, varken, kalf)

3 grote uien

3 à 4 teentjes knoflook

3 aubergines

1 ei

2 el sesamcrème (facultatief)

1 à 2 citroenen

1 bundel platte peterselie

enkele druppels tabasco

muskaatnoot

komijn

zout en peper

olijfolie

arachideolie

Bereid de kaviaar. Laat de aubergines garen in een stoompan, in een oven van 180°C of in de microgolfoven (beide zo’n 10 min.). Verwijder de gare pulp met een lepel. Doe de pulp in de blender van een mixer met een of twee grofgehakte teentjes knoflook en maal kort. Voeg sesamcrème, citroensap, zout en peper toe en mix opnieuw. Voeg al draaiende een straaltje olijfolie toe, zodat je een dikke crème krijgt. Zet de kaviaar 30 minuten fris weg.

Snij de brickdeegvellen in twee. Snij de uien en de rest van de knoflook fijn en verwarm in olie. Voeg het vlees toe en kruid met zout, peper, komijn, nootmuskaat, tabasco en fijngehakte platte peterselie. Bak alles vijf minuten op groot vuur en nog 15 minuten op laag vuur. Laat de mengeling een beetje afkoelen, voeg een ei toe en roer alles energiek door elkaar. Breng met een eetlepel hoopjes gehakt aan in een hoek van ieder deegblad. Sluit het deeg af, liefst in de vorm van een driehoek. Giet een flinke scheut arachideolie in een bakpan, zet de pan op hoog vuur en bak de pakjes aan alle kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de afgekoelde auberginekaviaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content