Bretonse rolletjes met appel en andouille de Guémené

9005293

In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Frankrijk.

In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Frankrijk.

Lees ook: De wereld rond in 5 recepten: lekkere hapjes om te delen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 appels
  • 100 g andouille de Guémené (of een andere gerookte varkensworst)
  • 25 g boter
  • 4 hartige boekweitpannenkoeken
  • zout en peper

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitjes en snijd in kleine blokjes. Haal het vel van de worstjes en snijd ze ook in kleine blokjes
  2. Smelt 15 gram boter in een grote koekenpan. Voeg de appelstukjes toe en laat in 10 minuten zacht worden, schep regelmatig om. Voeg de worststukjes toe en zout en peper naar smaak en laat nog 5 minuten sudderen. Houd apart.
  3. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan. Verwarm de pannenkoekjes een voor een zodat ze zacht worden. Snijd elke pannenkoek in vier repen en vervolgens de twee middelste repen door de helft.
  4. Leg op elk pannenkoekreepje 1 ruime theelepel van het worst-appelmengsel en rol het op. Steek in elk rolletje een prikkertje. Serveer direct.
Het kookboek Wereldhapjes om te delen van Sophie Dupois-Gaulier ligt vanaf 1 oktober in de boekhandel en kost 24.99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content