Bretoense Langoustines in sesamflensjes op een mousse van koolrabi

  • Moeilijkheid

12 lange langoustines

12 kleine sesamflensjes

65 g bloem

1,25 dl melk

1 ei

peper en zout

15 g lichtgekleurde sesamzaadjes

scheutje olijfolie

2 stuks koolrabi

6 dl kippenbouillon

room

1 dl witbier (Hoegaarden)

Gentse mosterd (Tierenteyn)

1 eierdooier

boter

olijfolie

peper & fijn zeezout

groen van prei

12 korianderblaadjes

1 kleine rode ui

tempurameel uit de Japanse winkel

goudbruin gebrande sesamzaadjes voor de afwerking

De langoustines pellen en het darmkanaal in de rug verwijderen. Koel wegzetten. De koolrabi schillen, in stukken snijden en zachtjes gaarstoven in een bodempje kippenbouillon met een klontje boter. Laten uitlekken en fijnmalen in een keukenrobot. De mousse opwerken met een scheutje room en kruiden met peper en zout.

Het beslag van de sesamflensjes bereiden: een deel van de melk onder de gezeefde bloem roeren, nadien de eieren en de rest van de melk toevoegen, kruiden met peper en zout en afwerken met een scheutje olijfolie. Alles tot een homogene massa roeren en als laatste de lichtgekleurde sesamzaadjes toevoegen. De sesamflensjes bakken en uitsteken met een ronde vorm (Ø 10 cm).

De saus bereiden: 3 dl kippenbouillon met een scheutje room inkoken en op het einde de eierdooier, een lepeltje Gentse mosterd en het witbier door de saus mixen. Kruiden met peper en zout en nog even opkloppen op een zacht vuurtje (opgepast, de saus mag niet meer koken).

De langoustines kruiden met peper en zout en kort bakken in olijfolie. Nadien verpakken in de sesamflensjes en opbinden met een sliertje geblancheerd preigroen. Net voor het opdienen nog even opwarmen onder de grill. De langoustines worden geserveerd op de warme mousse van koolrabi. De saus van witbier wordt druppelsgewijs rond de constructie gelepeld. Het gerecht afwerken met een tempura (in beslag wentelen en frituren) van rode ui en blaadjes verse koriander. Als versiering nog enkele lichtgekleurde sesamzaadjes over de bereiding strooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content